10 Ocak 2017 Salı

IZMIT KÖRFEZ GECIŞ KOPRUSUNDE NATSU VAKUMLA KALDIRMA VE TAŞIMA SISTEMLERI

IZMIT KÖRFEZ GECIŞ KOPRUSUNDE NATSU VAKUMLA KALDIRMA  VE TAŞIMA SISTEMLERI 

 
 

            Turkiyenin en onemli projelerinden biri olan izmit Korfez gecis  koprusunun tabliye montaji 23 nisan tarihi itibari ile tamamlandi. Toplam uzunlugu 2682 metre olan ve Dunyanin dorduncu en uzun asma koprusu nun denizden yuksekligi 77 metre, 3 gidis 3 gelis serit  ve toplam 51600 ton agirligindadir. yapiminda Celik imalat islemleri ÇIMTAŞ Gemlik Fabrikasinda ve Tabliye Blok teşkili de ÇIMTAS Golcuk fabrikalarinda yapildı. Bu projelerin imalati esnasinda NATSU Makina Kaldirma ve Tasima rkipmanlari kullanildi.

Celik imalat islerinde Cimtas Gemlik fabrikasinda bu proje icin ozel uretilen  NATSU  vakumlu  sac kaldirma makinalarindan 1 ton 6 metre  ,1 ton 12 metre  8,5 ton 14 metre , 13,5 ton 14 metre teleskobik sistemler projenin basindan sonuna kadar kullanildi. 

Ve yine imalati tamamlanan parcalarin Cimtas Golcuk fabrikalarinda tabliye montaj teskilinde Turkiyede bugune kadan yapilan en buyuk vakumlu kaldirma makinasi 20 ton 14 metre kullanildi. Bu Ayni zamanda NATSU  makinaninda yapmis oldugu en buyuk VAKUMLU Kaldirma makina oldu. 

NATSU Makina  Konusunda uzman elemanlari ile müşterilerine doğru,hızlı ve yetkin bilgi sunarak kaliteli ve güvenilir urunler ile alternatifli proje cozumleri sunmaktadır;Vakum kaldiricilar, vantuzlar, vantuz bileşenleri, vakum pompalari,vakum jeneratörleri,mekanik tutucular,pergel vinçler,elektrikli zincirli vinçler,hafif kopru vinçler,vakumlu otomatik yükleme sistemleri robot Kartezyen sistemler  gibi her turlu malzeme tasinmasinda müşterilerinin  deneyimli ve güvenilir çözüm ortagıdır.

 Uretim aşamalarında , malzemeleri kaldırmak, hareket ettirmek ve yerleştirmek her zaman sorun yaratır. Bu sorunla başa çıkmak için tasarlanmış olan vakumlu kaldırıcılar; malzemeleri bir yerden başka bir yere taşımakta verimli, uygun maliyetli ve çoğu zaman daha güvenli bir yöntem sunmaktadır. Bu yalnızca zaman kazandırmak ve kar arttırmakla kalmaz, ayrıca çalışanın yorgunluğunu ve yaralanmalarını azaltarak daha etkin, üretken ve güvenli bir çalışma ortamı yaratılmasını sağlar.Vakumla taşıma sistemleri mermer, saç, cam, ahşap, otomotiv, beyaz eşya, kimya gibi   bir çok sektörde üretimin farklı kademelerinde manüel veya otomatik sistemler şeklinde kullanılmaktadır. Vakumla taşımanın önemli avantajları vardır. Bunlar, çalışan elemana yük gelmemesi dolayısı ile elemanın enerjisini gün içerisinde optimum kullanabilmesi, bağlama yapmaya gerek duyulmaması neticesinde taşıma işleminin hızlanması, ürüne bağlamadan doğacak zararların verilmemesi, işçilikten tasarruf edilmesi, (bazı sistemlerde 4 kişinin işini tek kişi yapabilmektedir) gibi sayılabilir. Özellikle gelişmiş ülkelerde birçok ürünün taşınmasında çok yaygın olarak kullanılan vakumla kaldırma ve taşıma sistemleri artık ülkemizde de verimliliğe, otomasyona ve çalışanın çalışma şartlarına önem veren işletmeler tarafından yaygın bir şekilde kullanılmaktadır